Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2021

Komst nieuwe Schelft lijkt zeker


Nog onduidelijk of zwembad terugkeert

Noordwijkerhout – Binnen dertig maanden moet de gemeente begonnen zijn met de bouw van de nieuwe Schelft; anders kan gefloten worden naar het verzekeringsgeld van de afgebrande Schelft.

Dat er een nieuwe Schelft komt, lijkt sinds donderdagavond wel zeker. Maar het is nog maar de vraag of er ook nog een zwembad bij komt. In de regio zijn op dit moment al zeven zwembaden en een sporthal met zwembad gaat de gemeente jaarlijks meer dan een miljoen euro kosten.

Een multifunctioneel centrum behoort wel degelijk tot de mogelijkheden. Daarvan zijn de jaarlijkse exploitatiekosten ‘slechts’ 664.000 euro. Voor de kosten voor een nieuwe sporthal moet de gemeente in de toekomst 374.000 euro per jaar bijlappen. De gemeenteraad gaat in juni een keuze maken, op welke manier er een nieuwe Schelft in Noordwijkerhout komt.