Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Kritiek op resultaten Economic Board

Hillegom – Veel politieke partijen waren woensdagavond tijdens de commissievergadering niet blij met de resultaten, die bereikt zijn door de Economic Board. De vier van de elf projecten, die wél zijn gerealiseerd hebben volgens deze politici geen enkel voordeel opgeleverd voor Hillegom, zoals het zo vurig gewenste Ondernemershuis. Terwijl de gemeente wél 750.000 euro heeft meebetaald.

Projecten die wel van de grond zijn gekomen, zijn de kuuroordstatus van Noordwijk, de voorspoedige ontwikkeling van Unmanned Valley en de activiteiten vanuit Flower Science. Bovendien zijn voor Space Tech Campus (in Noordwijk) ook veelbelovende stappen gezet, aldus onderzoeksbureau Decisio.

Veel politici baalden, dat er nog niets voor Hillegom in het vat zit. Maar wethouder Jan van Rijn vond, dat het glas ‘halfvol is’. Volgens hem wordt er nog aan gewerkt om de overige zeven projecten te laten slagen. Bovendien heeft de economic board er voor gezorgd, dat bij de vier geslaagde projecten ook private partijen mee-geïnvesteerd hebben. Van Rijn: Deze cofinanciering had een factor van drie. Dat heeft de economic board goed voor elkaar gekregen.’’