Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Liever bomen dan huizen

Noordwijk – Ook in de toekomst worden de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek niet met nieuwe huizen aan elkaar gebouwd.

Tot deze geruststellende constatering kwam wethouder Theo Alkemade dinsdagavond tijdens een raadsbijeenkomst. Uit de regionale omgevingsagenda van Holland Rijnland, waar de politici mee moeten instemmen, blijkt dat de huizenbouw voor deze regio in de toekomst vooral gebeurt in het gebied tussen Katwijk en Leiden.

PvdA-raadslid Van Dokkum maakte zich wel zorgen over de ‘verdozing’ van het landschap. Ze doelde hierbij op de grote bedrijfsgebouwen in het buiten- en bollengebied. De wethouder wees hierbij naar plannen van het Cultuur Historische Genootschap om dit soort gebouwen van het zicht te onttrekken door het aanplanten van bomen. ,,Dit nemen we serieus.’’