Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Meer wegen, meer OV, meer fietspaden

Bollenstreek – Zorg voor twee nieuwe oost-westverbindingen over de Ringvaart bij Hillegom en Lisse om de doorstroming te verbeteren.

Dat wil voorzitter Ton Ravensbergen van de stichting ‘Spoorvariant Nee, Bereikbaarheid Bollenstreek Ja’. In een brief aan de gemeenteraadsleden werkt hij zijn plannen uit. Die nieuwe verbindingen over de Ringvaart moeten zorgen voor ‘een robuust wegennet’ en ‘een spreiding van het verkeer over drie toevoerwegen’. Ook zouden die verbindingen zorgen voor een ‘verbetering van de leefbaarheid in Lisse en Hillegom’.

Verder moet er volgens de stichting meer geïnvesteerd worden in fietspaden en het OV, onder meer bij de Keukenhof. Daarnaast wil de stichting het vrachtwagenverkeer van de Wilhelminalaan omleiden via een nieuwe verbinding N208-N205, waarbij de N205 dan wordt doorgetrokken in zuidelijke richting.