Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Miljoenen euro’s voor tijdelijke parkeerplekken

Noordwijk – De gemeenteraad heeft ingestemd met de aankoop van het Verloopterrein en het perceel Admiraal - De Wit voor een slordige vijf miljoen euro.

Het terrein wordt de komende jaren gebruikt als tijdelijke parkeerlocatie, omdat veel andere parkeerplaatsen verdwijnen. Dat komt door de bouwwerkzaamheden op de Parallelboulevard, Maarten Kruytstraat en het Jan Kroonsplein.

De aankoop zorgde wel voor opgetrokken wenkbrauwen bij sommige partijen, zoals PvdA en GroenLinks. De voorman van deze laatste partij, Louis Koppel: ,,Er zijn meer dan 1700 inschrijvingen voor de zestig sociale woningen op het Northgoterrein. Gebruik dit terrein niet voor het parkeren van auto’s, maar voor het bouwen van sociale woningen.’’ Wethouder Roberto ter Hark stelde echter, dat de komende vijf jaar deze parkeerplekken hard nodig zijn om de winkelstraat ook tijdens alle werkzaamheden bereikbaar te houden.