Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Skaeve huusjes definitief niet op waterzuiveringslocatie

Zoektocht gaat verder naar locatie voor ‘prikkelarme’ bewoners

Rijnsaterwoude – De bewoners van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude kunnen opgelucht ademhalen. Hun angst, dat er op de waterzuiveringslocatie twee ‘skaeve huusjes’ (asowoningen) komen, wordt niet bewaarheid. Wethouder Petra van der Wereld verzekerde deze week, dat deze plek bij nader inzien toch niet het meest geschikt is.

Ze is volgens eigen zeggen tot dat inzicht gekomen, nadat ze door Rijnsaterwoude is gelopen en met de lokale bevolking heeft gesproken. Na drie jaren van vooronderzoek naar de beste plek voor de skaeve huusjes moet het gemeentebestuur daarom nu op zoek naar de nieuwe ‘beste locatie’ voor deze huisjes, waarin mensen van de Binnenvest komen te wonen, die een prikkelarme omgeving nodig hebben.

,,Nu ik heel Rijnsaterwoude doorgewandeld heb, heb ik wel twijfels of de waterzuiveringslocatie inderdaad de juiste plek was. Met de kennis van de afgelopen drie jaar was dit de beste locatie. Ik heb een wijze les geleerd. Het was niet een foute locatie, maar als je zelf op dit moment gaat kijken, hoor je van alles. We worden allemaal wijzer en leren door ervaringen’’, aldus de wethouder.

Enthousiast liet de wethouder aan de gemeenteraadsleden weten, dat ze nog voor de zomer met een plan van aanpak wil komen. Waarbij inwoners nu wél aan de voorkant worden betrokken. Wat dat betreft heeft Van der Wereld haar lesje geleerd, zo vindt ze zelf, om dit soort onderwerpen niet jarenlang in alle geheim voor te bereiden. Zeker is, dat de voormalige waterzuiveringsinstallatie niet de plek wordt voor deze twee skaeve huusjes. Maar dat wil niet zeggen, dat dit soort woningen hier nooit zullen komen. Van der Wereld: ,,Stel nou dat over vijftien jaar nog twintig van die huisjes er bij moeten komen. Dan kunnen we met de gemeenteraad van de toekomst naar die locatie kijken. Als volgende raden het toch een goede locatie vinden, dan komt de Kalmoeslaan weer in beeld.’’