Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2021

Station Voorhout blijft op huidige plek

Noordwijk / Voorhout – Het treinstation in Voorhout blijft op haar huidige plek liggen.

Gemeenteraadslid Dion Piket in de gemeente Teylingen opperde enkele maanden geleden om het station te verplaatsen van het centrum van Voorhout naar de gemeentegrens met Noordwijk. Dat zagen de Noordwijkse raadsleden wel zitten. Ze riepen wethouder Roberto ter Hark op om actie te ondernemen om dit te realiseren. Bovendien zou het treinstation dan ook een nieuwe naam kunnen krijgen: ‘station Noordwijk-Voorhout’, zo werd voorgesteld.

Maar dit feest gaat niet door. Ter Hark gaf aan, dat de gemeente Teylingen geen actie gaat ondernemen om deze stationsverhuizing door te zetten. Naar aanleiding van de berichtgevingen over het idee werd het Teylingse gemeentebestuur overladen door inwoners van Voorhout, die het station op haar huidige plek wilden houden. Ook ProRail ziet veel beren op het spoor. Ter Hark gaat nu proberen om het busvervoer vanuit Noordwijk beter te laten aansluiten op de treinregeling in Voorhout.