Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 mei 2021

Veilig lopen in Landgoed in den Houte

Noordwijkerhout – In het bouwproject ‘Landgoed in den Houte’, waar 700 woningen komen, wordt voortaan het bouw- en woonverkeer van elkaar gescheiden.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een mededeling richting de raadsleden. Inmiddels hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in de huizen en de denderende vrachtwagens kunnen gevaren opleveren, zo vindt het college. Het woonverkeer gaat daarom via de straat ‘Stuifduin’ (voorheen: Anemoonweg).

Aan de Stuifduin ligt geen trottoir en dat is niet fijn en onveilig voor onder meer de kwetsbare bewoners van het Raamwerk. Daarom zal de ontwikkelaar deze weg verbreden, waarbij een deel van de weg alleen toegankelijk wordt voor wandelaars. Dat voetpad wordt via ‘barriers’ gescheiden van de rijbaan. Over een jaar komt er een alternatieve route.