Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Vragen over geluidsoverlast warmtepompen

Noordwijk – Raadslid Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk) maakt zich zorgen over het geluidsoverlast van warmtepompen.

Hij heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De Moor: ,,Met enige regelmaat worden we aangesproken door bewoners en omwonenden van nieuwbouwwijken, waar momenteel op grote schaal warmtepompen worden geïnstalleerd. Gevreesd wordt, dat er met name door het monotone geluid, de kleine kavels en het grote aantal pompen op kleine oppervlak sprake zal zijn van geluidoverlast.’’

Volgens De Moor zal dat tijdens de winterperiode alleen nog maar verergeren. Hij roept het college op, goed te controleren dat projectontwikkelaars het type warmtepomp installeren, die zoveel mogelijk onder de geluidsnormen van 40dB(A) zitten.