Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 mei 2021

Vragen over sluiting zwembad De Schelft

Noordwijkerhout – Het bericht van het college van burgemeester en wethouders over een mogelijke permanente sluiting van zwembad De Schelft zorgt voor onrust. Niet alleen in Noordwijkerhout, maar ook bij de politieke partijen. PUUR en CDA hebben hier vragen over gesteld.

Fractievoorzitter Taetske Visser-Danser eist meer duidelijkheid: ,,U schrijft dat er ‘diverse’ keren is ingebroken. Welke maatregelen heeft u vóór de eerste inbraak getroffen om vandalisme en diefstal van waardevolle componenten uit de installatie te voorkomen? En waarom hebben deze geen effect gehad? Welke maatregelen heeft u nà de eerste inbraak getroffen om herhaling en verder mogelijk onomkeerbare gevolgen van diefstal te voorkomen?’’ Ze vraagt, wanneer het college besluit of het zwembad definitief dicht gaat.

Sebastiaan Duivenvoorde (CDA) wil weten: ,,Was er sprake van adequate beveiliging bij het zwembad (camera’s, alarmsysteem etc.)? Zo nee, waarom niet? Zo ja, zijn er direct na de brand in november veiligheidsmaatregelen genomen bij het zwembad om diefstal te voorkomen? Waarom wel/niet?’’ Duivenvoorde wil ook weten, of het überhaupt wel reëel was te verwachten, dat het zwembad na de brand nog open zou zijn gegaan.