Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2021

Wel bezoekers tellen, maar niet volgen

Noordwijk – Het volgen van de inwoners en toeristen met behulp van wifitracking mag ook in Noordwijk nooit meer gebeuren.

Dat laat GroenLinks-fractievoorzitter Louis Koppel weten. Hij verwijst hierbij naar de boete van 600.000 euro, die de gemeente Enschede heeft ontvangen van de Autoriteit Persoonsgegevens voor eenzelfde vergrijp. Noordwijk Marketing kreeg toestemming van het gemeentebestuur om in het hele dorp volgkastjes te plaatsen, aldus Koppel.

Inmiddels is Noordwijk Marketing gestopt met dit project, maar de organisatie zoekt nog wel naar manieren om passanten te tellen, zonder dat dit ten koste gaat van hun privacy. Bezoekers tellen is prima, aldus Koppel, maar de mensen mogen van hem niet meer gevolgd worden. ,,Iedereen heeft het recht om vrij en onbespied over straat te gaan. Het is niet de bedoeling dat iemand kan volgen welke winkel, arts, kerk of moskee we bezoeken. Dat is privé en dat moet privé blijven.’’