Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 mei 2021

Zorg over aanrijdtijden ambulances

Hillegom – Gemeenteraadslid Pijnacker (VVD) wil van het college van burgemeester en wethouders weten, hoe lang het duurt voordat de ambulances bij noodsituaties zijn.

Hierover heeft ze vragen ingediend bij het college. ,,Door de coronacrisis staat ook de ambulancezorg onder grote druk. Zij ervaren een hoge werkdruk en als zij niet binnen gestelde aanrijdtijd ter plaatse kunnen zijn, kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan. In hoeveel van de gevallen wordt de norm van 15 minuten bij spoedeisende gevallen niet gehaald binnen Hillegom? Kunnen wij er als gemeenteraad iets aan doen om dit te voorkomen dan wel te helpen of anders te faciliteren?’’

Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.