Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Aanpassingen voor Bronsgeest

Noordwijk –  Sinds de presentatie van het voorontwerpbestemmingsplan voor Bronsgeest zijn er enkele wijzigingen in aangebracht.

Die aanpassingen kwamen, nadat negen inwoners en instanties hadden gereageerd en het gemeentebestuur met vier partijen heeft overlegd, liet wethouder Theo Alkemade donderdagavond weten aan de raadsleden.

Naast de geplande groene zone van 50 meter breed, komt nog een groene zone van 25 meter te liggen, waar wel deels in gebouwd kan worden. Ook komt er een nieuwe watervaart, die uit Boerenburg om het gebied heen wordt aangelegd. Daarnaast kunnen de toekomstige bewoners zich verheugen op een ‘groene zone met bebossing van tien meter breed’.