Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Aldi mag niet naar Weerlaan

Hillegom – De Aldi heeft een verzoek ingediend om aan de Weerlaan 1 een vestiging te hebben. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

Wethouder Karin Hoekstra liet dit donderdagavond weten naar aanleiding van vragen door raadslid Ria Heemskerk (Bloeiend Hillegom). Het formele collegebesluit moet nog genomen worden, maar de uitkomst is nu al duidelijk.

Hoekstra verwees naar de regels uit de detailhandelsvisie: ,,We willen de detailhandel geconcentreerd hebben in de Hoofdstraat, zodat er geen leegstand komt. Ook willen we de supermarkten in de Hoofdstraat: die zorgen voor aantrekkende werking. Deze aanvraag past niet in de detailhandelsvisie.’’