Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Alphen uit je Pan(demie) Festival

ALPHEN – Na anderhalf jaar van corona-ellende zijn we met ons allen wel toe aan een feestje. En Sietse Kromhout helemaal; hij gaat een plan uitvoeren, dat hij op het hoogtepunt van de pandemie bedacht: het ‘Alphen uit je Pandemie Festival’. Twee middagen en avonden van muziek, feest en veel plezier. Van de Alphenaren; voor de Alphenaren.

JOEP DERKSEN

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus gaat het feest losbarsten op de Werf in Alphen aan den Rijn. Het moment waarop iedereen heeft gewacht. We mogen weer feesten, dansen, drinken maar vooral een mooie tijd beleven. Met onder andere Helemaal Top, Thomas Berge, DePianoshow, Menno Aben, No Harm en nog veel meer Alphense toppers is een top avond gegarandeerd.

De organisator en het inspirerende brein achter het Alphen uit je Pandemie Festival is Sietse Kromhout. Veel Alphenaren kennen hem al als organisator van onder meer het Haringfestival en ‘Uit je oliebol’. Hij vertelt, hoe hij geïnspireerd raakte, om het Alphen uit je Pandemie Festival te organiseren. ,,Het Haringfestival organiseerde ik al zeven jaar en sinds 2019 wordt dat groots aangepakt, met heel gave feesten. Maar door corona kon dat vorig jaar niet doorgaan en dit jaar ook niet. Dus kwam ik op het idee voor een ander leuk festival; op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus.’’

Sietse is van nature een gezelligheidsdier. Hij kan niet wachten tot het moment, dat alle omgangsbeperkingen tot het verleden behoren. ,,Ik houd er gewoon van om mensen een hand te geven, of een fijne knuffel. Ik mis dat echt. Ik denk, dat 90% van de mensen die van gezelligheid houden, dit ook enorm missen.’’ Het Alphen uit je Pandemie Festival wordt een feestje van Alphenaren voor Alphenaren. Alle artiesten komen uit Alphen zelf of hebben een link met Alphen. En het zijn niet de minste muzikale namen, die dan optreden.

,,Wat dacht je van Thomas Berge, DePianoshow, Menno Abe en Helemaal Top!’’, somt Sietse op. ,,En wat dacht je van Jill Helena, No Harm, een DJ, Het Mooiste Trio en een landelijk bekende mistery act?!’’ Beide dagen begint het festival in de namiddag en duurt het feest tot 23.00 uur ’s avonds. Het festijn vindt plaats op het terrein van De Werf. Met een speciaal voor dit evenement gebrouwen biertje van Brouwhuis Aan de Werf.

Sietse wil er geen massafeest van maken: ,,Maximaal 1.500 gasten; dat is mijn doel. Zodat we er met alle Alphenaren ook een leuk Alphens feestje van kunnen maken.’’ De kaartjes per avond zijn slechts 22,50 euro.  Er is heerlijk veel variatie in de muziek, waar mensen graag op af komen. Het wordt ’s avonds heel gezellig en iedereen heeft op muzikaal gebied én persoonlijk vlak veel afwisseling!’’

Voor meer informatie of het bestellen van kaartjes (totdat ze op zijn): www.uitjepandemiefestival.nl.