Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Appartementen aan Binnenweg

Noordwijk – Een plan van de eigenaar van Binnenweg 13 – 19, om daar zeven appartementen te bouwen, krijgt steun van het college van burgemeester en wethouders.

Wel verbindt het college hier enkele voorwaarden aan. Er mag bijvoorbeeld niet één grote bouwmassa ontstaan en de buren moeten recht van overpad houden bij de aan te leggen ontsluiting van het parkeerterrein. Het bouwplan moet ‘meer aansluiting’ vinden bij de karakteristiek en identiteit van de omgeving. Ook moet de initiatiefnemer rekening houden met de prijsvasttelling van de appartementen: minimaal 30% sociale huur (tot 737 euro per maand), minimaal 15% middeldure huur (tussen 737 en 1.000 euro) en minimaal 25% middeldure koop (tot 325.000 euro).

Pas wanneer de initiatiefnemer aan die voorwaarden heeft voldaan, wordt het bouwplan in procedure gebracht.