Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

B&B boot in de Woudwetering

Woubrugge – In de Woudwetering, aan het Weteringpad in Woubrugge komt waarschijnlijk een B&B (Bed & Breakfast) boot te liggen.

Deze B&B boot biedt ruimte aan vier personen, die daar dan ’s nachts kunnen blijven slapen. De B&B boot wordt zo’n acht meter lang en vier meter breed en wordt aangemeerd op drie bestaande ligplaatsen. Bootrecreanten kunnen aanmeren bij de B&B en daar een nachtje blijven slapen. Het heeft voordelen voor de lokale winkeliers. De gasten kunnen tijdens hun verblijf mogelijk gebruik maken van de lokale voorzieningen, zoals de horeca en winkels.

Het college van Kaag en Braassem staat hier positief tegenover. Voor B&B-bezoekers die met de auto komen, is er voldoende parkeerruimte. De parkeerplekken krijgen een ‘groene uitstraling’. Van de gemeente moet de B&B boot wel zo ver mogelijk komen te liggen van de woningen aan het Weteringpad 16 en 18.

Daarnaast moet het Hoogheemraadschap van Rijnland nog akkoord gaan met dit initiatief. Ook zal de initiatiefnemer een onderzoek moeten laten uitvoeren naar de gevolgen voor de bereikbaarheid en milieuzonering. Mocht daar een negatief advies uit komen, dan mag de B&B boot er alsnog niet komen.