Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Betere doorfietsroutes

OEGSTGEEST – De regio Holland Rijnland moet de komende jaren investeren in betere ‘doorfietsroutes’.

Dat liet de gemeenteraad donderdagavond weten. De politici vinden, dat doorfietsroutes één van de oplossingen moeten zijn voor de toenemende mobiliteit. Het aanleggen van die doorfietsroutes en het wegnemen van hindernissen voor de tweewielers, moet actief worden opgezet. Onderdeel hiervan is, dat fietsers voorrang moeten krijgen bij knooppunten en de fietswegdekken verbeterd moeten worden.

Met dit besluit kunnen de fietsers in Oegstgeest en omgeving wellicht uitkijken naar fietspaden, die niet meer betegeld zijn, met alle ongewenste naven tot gevolg. Veel fietsers kijken uit naar een tijd, waarin alle fietspaden geasfalteerd zijn. Als het aan de gemeenteraad van Oegstgeest ligt, gaat de regio Holland Rijnland snel aan de slag met de verbeterde doorfietsroutes.