Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Bouwen tot 26 meter hoogte

Noordwijk – Een raadsmeerderheid wil, dat ‘plan 4B’ van het bestemmingsplan Noordwijk Zeewaardig wordt uitgevoerd. Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering.

De projectontwikkelaar kan op de terreinen van het Gat van Palace en Esplanade toch meer bouwen, dan oorspronkelijk bedacht was, tot hoogtes variërend van 19 tot 22 meter richting de KW Boulevard voor Esplanade, en tussen 16 en 26 meter voor het Gat van Palace. Er komen geen gesloten wanden langs het plein, de Koningin Wilhelminaboulevard en de Parallel Boulevard. De nieuwbouw wordt gebruikt voor (hotel)appartementen, horeca en detailhandel.

Op een vraag van PvdA-raadslid Van Dokkum, waarom er toch meer m2 gebouwd mag worden, liet wethouder Theo Alkemade weten, dat er niet onderhandeld is ‘vanuit volume, maar vanuit uitgangspunten’. En het gemeentebestuur heeft meer ingezet op ‘zichtlijnen’ en hoe de nieuwbouw qua hoogte aansluit op de bestaande bebouwing. De raad moet het bestemmingsplan Noordwijk Zeewaardig dit jaar nog vaststellen.