Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

‘Doe Mee Regeling’ op de schop

Noordwijk – De ‘Doe Mee Regeling’ voor inwoners, die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, gaat flink op de schop.

Wie in aanmerking kwam voor deze regeling, kon ieder jaar 100 tot 200 euro krijgen (afhankelijk van de leeftijd van de kinderen) voor dekking van de schoolkosten. Ook was er 100 euro voor de aanschaf van een fiets beschikbaar voor kinderen, die voor het eerst naar de middelbare school gaan. De fietsregeling wordt uitgebreid voor alle kinderen.

De maximale tegemoetkoming voor sportieve, culturele en leerzame activiteiten stijgt van 125 euro naar 225 euro per persoon per jaar. Voor de aanschaf van zaken als een computer of wasmachine betaalt de gemeente maximaal 400 euro mee. Maar mensen, die minimaal 3.000 euro op de bank hebben staan, worden voortaan verplicht om een eigen bijdrage van 200 euro te leveren.