Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Doppen worden niet wit geschilderd

Noordwijk – Het gemeentebestuur is niet van plan om de granieten doppen voor het gemeentehuis aan de kruising Heilige Geestweg / Raadhuisstraat wit te verven.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door Lijst Salman Noordwijk. Volgens het college heeft maar één persoon via het meldingssysteem FIXI geklaagd over deze doppen en geopperd om die wit te verven. Maar zo’n witte kleur ‘ondermijnt het stedenbouwkundig concept’, aldus het college. Bovendien zorgt  het voor meer onderhoudskosten, omdat die verf een paar keer per jaar ververst moet worden.

Vanuit esthetisch oogpunt wordt het plein er ook niet fraaier op, zo is de gedachtegang.