Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Dynamische verlichting Nachtegaalslaan

Noordwijk – De Nachtegaalslaan krijgt een betere verlichting; dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de raad.

Die verlichting gaat 90.000 euro kosten voor de aanschaf van nieuwe lichtmasten. Met behulp van detectiesystemen gaan die lampen branden op het moment, dat er iemand in de buurt komt. Hierdoor krijgen weggebruikers een veilig gevoel, zo is de idee.

Ook is dit fijn voor de flora en fauna, zodat ze ’s nachts zo min mogelijk last hebben van de ‘dynamische led-verlichting’. De Nachtegaalslaan wordt door veel scholieren gebruikt om van huis naar school en het sportveld te gaan en andersom. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met dit voorstel.