Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Erfflats als GOM-woningen

Noordwijk – Wethouder Theo Alkemade gaat met de andere Bollengemeenten praten om toekomstige GOM-woningen op een andere manier te bouwen.

Die GOM-huizen zijn nu nog vooral grote villawoningen. De opbrengst van de grond wordt door de Greenport Ontwikkelings Maatschappij gebruikt om de verrommeling van het bollenlandschap tegen te gaan. In totaal zouden er 600 GOM-woningen moeten komen, zo hebben de gemeenten jaren geleden afgesproken.

Maar rijen villa’s, die het vrije uitzicht belemmeren; dat steekt steeds meer politici naar de borst. Donderdagavond kregen ze een presentatie te zien, waarin werd voorgesteld om andere types GOM-huizen neer te zetten. Waarbij er meerdere woningen komen in één gebouw, dat ook hoger wordt dan tot nu toe het geval is. De mensen, die daar komen te wonen, krijgen wel één gemeenschappelijke entree, via een erf.