Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Extra geld voor jeugdzorg

Hillegom – Er is goed nieuws voor alle gemeenten, waar het gaat om de kosten voor de jeugdzorg, zo maakten burgemeester Arie van Erk en wethouder Jan van Rijn donderdagavond bekend naar aanleiding van een vraag door Bloeiend Hillegom-raadslid Ria Heemskerk.

Gemeenten in heel Nederland kunnen de almaar oplopende kosten van de jeugdzorg niet aan. Sinds 2016 zijn zij verantwoordelijk voor de uitvoering van die jeugdzorg en heeft de Rijksoverheid jaar op jaar bezuinigd op de financiële ondersteuning. Dat leidde tot spanningen tussen de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Rijksoverheid. Een onafhankelijke arbitragecommissie heeft nu een uitspraak gedaan.

Van Rijn was heel blij met de uitslag en gaf aan, dat de rijksoverheid volgend jaar 1,9 miljard euro extra moet uitgeven. ,,In 2023 en 2024 moet daar 1,6 miljard bij en daarna loopt het af tot 800 miljoen euro in 2028.’’ Volgens Van Erk kan dit Hillegom ‘500.000 euro tot een miljoen euro extra per jaar opleveren’.