Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Faillissement Space Expo afgewend

Noordwijk – De Stichting Noordwijk Space Expo was bijna failliet. Alleen door een donatie van 300.000 euro uit het Corona-noodfonds van de gemeente Noordwijk kan de Space Expo blijven bestaan.

De aanhoudende Covid-19 situatie zorgde er voor, dat er bijna geen bezoeker meer naar het museum is gekomen. Voorafgaand aan de coronacrisis bezochten jaarlijks zo’n 100.000 mensen het museum. De verliezen over 2020 en 2021 lopen in totaal op naar 1.250.000 euro. Hiermee zijn alle reserves vrijwel uitgeput en staat de continuïteit van het museum op het spel.

Wethouder Roberto ter Hark staat achter het besluit om de drie ton toe te kennen: ,,Precies hiervoor hebben wij het noodfonds opgericht.’’