Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Geen zonnepanelen op Klinkenbergerplas

OEGSTGEEST – Het wateroppervlak van de Klinkenbergerplas komt niet vol te liggen met drijvende zonnepanelen. Dit voorstel van D66 haalde het maandagavond niet.

Wethouder Peter Glasbeek ontraadde het en gaf aan, dat het beter is eerst te kijken naar andere opties voor het opwekken van duurzame energie. Gemeenteraadslid Rosdorff (HvO) moet er niet aan denken om het wateroppervlak te zien verdwijnen onder honderden drijvende zonnepanelen. “Ik mag graag een rondje lopen rond de Klinkenbergerplas. Wil je dit per se landschappelijk? Voor de gezondheid voor onze inwoners is het van belang dat we op onze 8 km2 kunnen genieten van de enige recreatieplas die onze gemeente rijk is.’’