Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Handhaven met menselijke maat

Noordwijk – Mirjam Rutten van Stichting Waarom weg pleit voor een generaal pardon voor alle mensen, die nu bollengrond gebruiken voor bijvoorbeeld het houden van paarden.

Dan moet het wel gaan om niet-commerciële activiteiten, zo liet Rutten donderdagavond weten aan de gemeenteraadsleden. Ze wees er op, dat 4.130 mensen een petitie hebben ondertekend tegen het handhavingstraject op de stukken en stukjes bollengrond, die nu voor andere doeleinden gebruikt wordt.

Wethouder Sjaak van den Berg gaf aan de raadsleden aan, dat de gemeente blijft handhaven, in lijn met oude afspraken tussen de ISG-gemeenten. Maar dat hierbij wel ‘de menselijke maat’ gevolgd wordt. De wethouder: ,,We eisen niet, dat de situatie in een aantal weken of een maand aangepast moet worden, zolang op termijn de huidige situatie maar opgelost wordt.’’