Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Hele gemeente zoekgebied voor windmolens

Kaag en Braassem – De hele gemeente Kaag en Braassem wordt een zoekgebied voor het plaatsen van 200 meter hoge windmolens.

Tot nu toe hield de gemeenteraad vast aan het standpunt, dat die windmolens alleen langs de infrastructuur mogen komen, zoals de A4 en de N207. Maar PRO, Samen voor Kaag en Braassem en het CDA dienden maandagavond een voorstel in, om nieuwe plekken te zoeken. Die locaties waar de windmolens dan over een aantal jaren komen, moeten wel vele honderden meters afstand hebben tot de woonkernen en niet zorgen voor gezondheidsrisico’s.

Hiermee heeft de gemeenteraad duidelijk gemaakt, dat ze geen windmolens willen hebben bij woonwijken in Leimuiden en Hoogmade en ook niet in de buurt van een bedrijventerrein in Roelofarendsveen. VVD-fractievoorzitter Peter van Dijk vreest, dat nu de poorten open gaan voor de komst van windmolens in Kaag en Braassem: ,,Je sluit nu kleine gebiedjes uit en zo wordt onze hele gemeente zoekgebied.’’

De maandenlange discussie over de komst van windmolens en zonnepanelen heeft de gemoederen flink doen oplopen. Nick van Egmond (D66) is voorstander van duurzame energie en hij voelt zich bedreigt: ,,Ik ben als persoon aangevallen voor mijn idealen. Ik had van raadsleden meer verwacht dan alleen bangmakerij en ophitsing.’’