Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Huizen komende jaren niet van het gas af

Hillegom – Het gemeentelijke persbericht, dat Hillegom niet van plan is om alvast wijken van het aardgas af te halen, kwam als een schok voor GroenLinks-raadslid Dick van Egmond.

Hij wilde donderdagavond van wethouder Karin Hoekstra weten, wanneer de gemeenteraad dit besluit had genomen. Hoekstra moest erkennen, dat de raad zich hier inderdaad nog niet over had uitgesproken, maar dat ze is uitgegaan van eerdere uitspraken van een meerderheid van de raadsleden.

De Hillegomse raad had er op aangedrongen dat de warmtetransitie (het gasloos verwarmen van de woningen en bedrijven) ‘voor iedereen realistisch en betaalbaar moet zijn, met beschikbare en betrouwbare warmtebronnen’. Hoekstra: ,,Er zijn op dit moment geen alternatieve warmtebronnen voor Hillegom, dus de eerstkomende jaren halen we geen wijken van het gas af.’’