Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juni 2021

Investeren in detailhandel en horeca

Noordwijk – Het gemeentebestuur wil 1,7 miljoen euro investeren om de detailhandel en horeca in deze gemeente te versterken.

De gemeenteraad moet zich uitspreken over deze ‘Retail- en horecavisie’. De komende jaren wordt onder meer ingezet op behoud en versterking van het huidige aanbod. Noordwijk aan Zee en Noorwijk Binnen moeten meer als merk gepresenteerd worden. Het strand en de Boulevard zullen meer inzetten op wellness-voorzieningen, in verband met de Kuuroord status van Noordwijk.

In Noordwijkerhout is het belangrijk, dat het centrumgebied veel gevarieerd winkelaanbod heeft, met vers- en speciaalzaken, van goede kwaliteit. Met het verbeteren van wandel- en fietsroutes kunnen meer dagrecreanten en verblijfsrecreanten gelokt worden. De Zilk moet een ‘VVV-achtige voorziening’ krijgen en het dorp moet meer onderdeel worden van de activiteiten van Noordwijk Marketing zodat duidelijker wordt, wat De Zilk te bieden heeft aan recreatiemogelijkheden en bezienswaardigheden.