Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Kansen afwachten voor duurzaamheidsoplossingen

Noordwijk – De gemeente wil niet te snel handelen, waar het gaat om de duurzaamheidsuitvoeringen.

Dat leek donderdagavond de boodschap te zijn van de meeste raadsleden aan wethouder Sjaak van den Berg, toen de Regionale Energie Strategie (RES) werd besproken. Wel moet er gekeken worden naar interessante opties. GroenLinks raadslid Maan ziet veel mogelijkheden in geothermie (warmte uit de aardbodem halen). Drijvende zonnepanelen op het Oosterduinsemeer was een voorstel van Jaap de Moor (Bruisend Noordwijk).

VVD-er Knapp wees op de kansen voor kernenergie, maar gaf wel aan, dat dit een zaak is van de Rijksoverheid. Ook vond hij, dat het Groene Hart haar verantwoordelijkheid moet nemen met het plaatsen van windmolens en zonnepanelen; de Bollenstreek moet van hem niet het ‘overloopputje’ worden. De wethouder ziet kansen om te voorkomen dat er veel windmolens in de Bollenstreek verschijnen. Hij is persoonlijk van mening, dat nu er zoveel windmolens in de Noordzee staan, er beter in zee een paar extra bij kunnen komen, dan windturbines op het land.