Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Kiezen uit Koetshuiswoningen

Nieuwkoop – Iedereen kan meebepalen hoe de nieuwbouw op de Koetshuislocatie in Nieuwkoop eruit komt te zien. De Woningstichting Nieuwkoop roept mensen op om hun mening te geven over de manier waarop de huizen gebouwd moeten worden.

Woningstichting Nieuwkoop ontwikkelt op de voormalige Koetshuislocatie in Nieuwkoop een nieuw bouwplan met huurwoningen voor starters en senioren. Het stedenbouwkundig plan daarvoor is klaar en besproken met de gemeente. Vrijwel niets staat de komst van de nieuwe woningen dan ook in de weg. De Woningstichting Nieuwkoop wil graag de mensen betrekken bij de keuze voor de soort woningen. Daarom kan tot 21 juni iedereen via https://t.co/0hq45f1mIE kiezen uit verschillende huisontwerpen, die bedacht zijn door architect Hans Hoppenbrouwers. Maar ook waar het gaat om de details kun je jouw voorkeur aangeven. Bijvoorbeeld waar het gaat om het type balkons en welke bouwelementen je graag in die woningen terug wilt zien.

Het duurt natuurlijk nog wel even, tot die woningen er ook daadwerkelijk zijn. Maar het terrein blijft niet kaal en braak liggen. De Woningstichting zaait het terrein in met bijvriendelijke bloemen. Bovendien komen op het terrein binnenkort vier levensgrote foto’s te staan van wat er vroeger op die locatie stond. Deze laatste actie wordt ook gehouden in het kader van ‘Nieuwkoop 750 jaar’.