Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Langebrug weer in gebruik

Oud Ade – Al tweeënhalf jaar is de Langebrug over de Leidseweg in Oud Ade deels afgesloten, vanwege de betonrot waar die oude brug last van had; de bewapening van de brug was doorgeroest. Het zware verkeer mocht er niet meer overheen, omdat het gevaar bestond dat dan de brug zou instorten. Stoplichten werden geplaatst om het verkeer te regelen en menig automobilist zat tandenknarsend te wachten tot eindelijk dat rode stoplicht weer eens op groen ging.

Maar al die ellende is op vrijdag 28 mei voorbij. Dan opent wethouder Yvonne Peters een compleet vernieuwde brug, die door (vracht)auto’s, bussen, trekkers, maar ook voetgangers en fietsers gebruikt kan worden. Peters is trots op de nieuwe Langebrug, die meebetaald wordt door de gemeente Teylingen. ,,Het was een mooie samenwerking met aannemer Hegeman, met de gemeente Teylingen en met de dorpsraad. Maar bovenal bedank ik de inwoners voor de wijze waarop zij meegewerkt hebben aan dit project. Want werkzaamheden met deze impact zijn nooit prettig. Heel fijn om te zien hoe daar mee omgegaan is. We kunnen vanaf vrijdag 28 mei om 15.00 uur onze normale routes weer rijden over deze toekomstbestendige brug.”

Voor de vervanging van de Langebrug had de gemeente Kaag en Braassem 2,1 miljoen euro gereserveerd.