Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Maatregelen tegen woningspeculatie

Noordwijk – Kopers van nieuwe sociale huizen moeten er zelf in gaan wonen en mogen hun bezit niet meer binnen de kortste keren met vette winst doorverkopen aan een ander.

Het college van burgemeester en wethouders laat weten, dat hiermee de door de gemeenteraad aangenomen CDA-motie ‘Zelfwoonplicht’ wordt uitgevoerd. Bij de verkoop van sociale woningen, die op gemeentelijke grond worden gebouwd, komt een anti-speculatiebeding. Dit betekent, dat bij verkoop van die woning binnen een bepaalde periode een deel van de winst aan de gemeente afgedragen moet worden.

Woningcorporaties Padua en Stek hanteren al een zelfwoonplicht van tien jaar. Overigens mogen met de nieuwe regels nog wel ouders een huis kopen voor hun kinderen, zodat die kinderen in dat huis gaan wonen.