Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juni 2021

Nieuw beleid voor speelplekken

Noordwijk – Het gemeentebestuur wil de komende jaren het grootste deel van de speelplekken behouden.

Op dit moment zijn er 117 speelplekken, waarvan 115 in eigendom zijn van de gemeente. Het doel is, om 114 speelplekken in stand te houden. Nog dit jaar gaat de gemeente in drie buurten met ‘gebruikers’ van enkele speellocaties en omwonenden in gesprek over het verbeteren van de speelmogelijkheden.

Ook in de toekomst worden speeltoestellen door de gemeente onderhouden. Maar daarnaast overweegt het gemeentebestuur om 25 speelplekken een alternatieve inrichting te geven zonder speeltoestellen. Overigens wordt de speelplek op de Van Iersellaan vanwege woningbouw opgeheven.