Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Nieuwe bouwplannen voor Groot Hoogwaak

Noordwijk – Geen massief bouwblok meer, maar er komen nieuwe woontorens op Groot Hoogwaak.

Dat zijn de bouwplannen, die donderdagavond aan de raadsleden getoond werden. Voor de komst van die bouwtorens met 118 appartementen worden 33 appartementen gesloopt. De nieuwe appartementen worden tussen 45 en 65 m2 groot. Ieder bouwblok krijgt haar eigen buurtkamer, maar wie wil kan zijn/haar eigen leven leiden. Anneke Nijhoff van het bureau Fame lichtte toe: ,,Het is een groot  goed als je elkaar kunt ontmoeten, maar ook als je elkaar kunt ontlopen.’’

De geplande nieuwbouw komt deels op een gedeelte van het huidige parkeerterrein. Het is de bedoeling, dat mensen meer het idee krijgen, dat ze er wonen, dan dat ze verzorgd worden. Er wordt nog een inspraaktraject opgezet. Uit de tekeningen komt naar voren, dat de nu geplande nieuwbouw minder hoog (maximaal zes verdiepingen) en minder massaal is dan de eerdere ontwerptekeningen. De gemeenteraad praat later deze maand verder over de nieuwbouwplannen.