Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Oproep burgemeester Van Erk

‘Geef overlastgevende scooterrijders aan bij politie’

Hillegom – De gemeente gaat de overlastgevende scooters en brommers hard aanpakken.

Hiermee geeft burgemeester Arie van Erk gevolg aan de oproep van raadslid  Anouk Dijkshoorn (Bloeiend Hillegom). Zij kaartte donderdagavond het ongewenste gedrag van scooters in het dorp aan, waar het gaat om te hard rijden, de geluidsoverlast en het rijgedrag.

Van Erk bevestigde, dat de vaak jongere bestuurders zorgen voor veel overlast. ,,Met name in de Hoofdstraat is dit een probleem.’’ Tot nu toe is er drie keer een handhavingsactie geweest, met wisselend succes, omdat niet alle scooterrijders keurig stoppen, wanneer ze hiertoe gesommeerd worden. De afgelopen week is wél een scooterrijder aangehouden; op de rollerbank bleek die scooter een maximumsnelheid van 66 kilometer per uur te halen. Van Erk: ,,Dat is veel te gek. Ik roep de inwoners op; als de namen bekend zijn van de gasten die dat doen, dit door te geven aan de politie, dan krijgen ze een bezoekje thuis.’’