Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Over schooldakrevolutie en bewegingsonderwijs

OEGSTGEEST – De gemeenteraad stemde maandagavond in met een revolutie: een schooldakrevolutie. Het college van burgemeester en wethouders krijgt de opdracht om scholen te wijzen op de noodzaak van het verduurzamen van hun gebouwen.

Nog te vaak zijn er naakte schooldaken, waar geen zonnepanelen op liggen. Terwijl het geld voor die panelen binnen een aantal jaren kan worden terugverdiend met de besparingen op de stroomkosten. Dit voorstel van PrO en D66 haalde het tijdens de stemming.

Ook moeten leerlingen meer gaan bewegen, zo vindt de raad op initiatief van PrO. Vanaf 2023 moeten deze kinderen minimaal twee uur per week bewegingsonderwijs te hebben. De gemeente Oegstgeest moet er tegen die tijd wel voor zorgen, dat duidelijk is welke gymzalen hiervoor gebruikt kunnen worden en in hoeverre de sporthal voor het bewegingsonderwijs ingezet kan worden voor al die leerlingen.

Een voorstel van D66 en PrO om schoolpleinen te vergroenen met bomen en struiken, haalde het niet. CDA-raadslid Tobias van der Hoeven vond, dat de scholen dat zelf maar moeten regelen. ,,Schoolbesturen moeten gewoon met de ouders op een vrijdagmiddag tegels eruit halen en groen erin zetten.’’ Hij overtuigde een meerderheid van de raadsleden.