Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juni 2021

Pleidooi voor Mosquito tegen hangjeugd

Noordwijkerhout – Een bewoonster van de Fazantlaan heeft last van hangjeugd en beklaagt zich daarover bij het gemeentebestuur.

De overlast is volgens de briefschrijver begonnen sinds het opheffen van de avondklok. De groep met zo’n dertig jongeren bij de voetbalkooi wordt steeds groter en ze blijven er ook na 22.00 uur hangen. Al meerdere malen is de politie gebeld, aldus de briefschrijver. Maar de overlast wordt voor deze persoon steeds erger. ,,Los van de geluidsoverlast die het voetballen zelf met zich meebrengt, is er ook sprake van geluidsoverlast door harde muziek en geschreeuw.’’ Ook zouden er straatraces worden gehouden.

De hoogzwangere vrouw vraagt het gemeentebestuur om een hangplek te creëren buiten de woonwijken van Noordwijkerhout. Ook pleit ze voor een noodverordening na 22.00 uur bij de voetbalkooi, het verwijderen van bankjes en het plaatsen van een Mosquito (een apparaat dat een hinderend geluid voortbrengt, wat alleen jeugdige oren kunnen horen).