Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Pleidooi voorkomen vliegtuigoverlast

OEGSTGEEST – De overlast van Schipholvliegtuigen moet via regelgeving aangepakt worden.

De gemeenteraad van Oegstgeest stelt, dat de ‘Regionale Omgevingsagenda 2040’ duidelijk moet benoemen, dat luchtverkeer geen (negatieve) invloed mag hebben op de leefomgeving, gezondheid en woningbouw van onze regio.

Oegstgeest kampt nu al met restricties voor woningbouw als gevolg van geluidshinder door luchtverkeer (bijvoorbeeld op de Leo Kanner locatie), zo stelden PrO, D66 en Hart voor Oegstgeest in een amendement. Vanuit de landelijke regering komt er een luchtvaartnota en luchtruimherziening en de partijen vrezen, dat hierdoor de overlastproblemen alleen maar zullen toenemen. Met alle gezondheidsrisico’s vanwege fijnstof en geluidsoverlast van de onderwonenden (de mensen, die onder de passerende vliegtuigen leven, JD) tot gevolg.