Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

PUUR wil weten of politie lokale belastingen heeft betaald

Noordwijk – De vraag of de politie in de jaren ’90 inderdaad het politiebureau (Duinwetering 101) kocht voor 1 miljoen gulden, blijft de gemeenteraad bezig houden.

Wethouder Sjaak van den Berg heeft laten uitzoeken, of hier bonnetjes van waren, maar deze konden niet gevonden worden. De gemeenteraad ging vorige maand toch akkoord met de (her)aankoop van het politiebureau voor 1.186.000 euro. PUUR-fractievoorzitter Taetske Visser wil nu weten, of de gemeente Noordwijk de afgelopen tientallen jaren in ieder geval inkomsten heeft geïncasseerd van de belastingen.

,,Het gaat om gemeenschapsgeld’’, aldus Visser. Ze wil van het college horen of de politie de afgelopen 25 jaar wel of niet de heffingen voor gemeente- en waterschapsbelasting, maar ook OZB en rioolheffing heeft betaald. Als dat niet is gebeurd, wil PUUR dat de achterstallige heffingen verrekend worden met het aankoopbedrag van het politiepand. Het college reageert hier de komende maand op.