Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Realitycheck voor woningbouw

Noordwijk – Enkele gemeenteraadsleden hebben een werkgroep ‘Woningbouwlocaties’ opgezet, om te achterhalen of de woningbouwplanlijst met de te verwachten aantallen nieuwbouwwoningen ook echt reëel is.

Na twaalf vergaderingen, het bekijken van 100 woningbouwlocaties en het doorpluizen van 43 ambtelijke documenten, is er meer duidelijkheid gekomen over de bouwplannen en bouwverwachtingen voor de periode tot 2030.

Van de 4.767 geplande woningen, is het niet waarschijnlijk, dat 824 woningen nog gebouwd worden vóór 2030. Vooral in de sociale huur is dat merkbaar; maar liefst 177 van deze huizen worden de komende tien jaar niet gebouwd. In deze decade worden er minder dan veertig ‘middeldure huurwoningen’ gebouwd. Daar staat tegenover dat alle 334 geplande koopwoningen van meer dan 350.000 euro gewoon gerealiseerd worden.