Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Rustig aan met aardgasalternatieven

Hillegom – Waar het gaat om de duurzaamheidsmaatregelen hoeft Hillegom niet per se voorloper te worden op de rest van Nederland. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad.

Dat blijkt uit een digitale meedenksessie, die de gemeente Hillegom samen met Teylingen en Lisse heeft gehouden. Dertig inwoners deden hier aan mee. Er zijn zorgen over de kosten van het aardgasvrij maken van wijken. Ook is er nog teveel onzeker over de huidige technische oplossingen om goede huisverwarmingsalternatieven voor het stabiele aardgas te hebben.

Liever wachten de inwoners een aantal jaren, totdat er een nieuwe duurzame (en betaalbare) verwarmingsmethode is, die op grote schaal kan worden toegepast, én waarbij het zeker is dat je in koude periodes niet tóch nog in de kou komt te zitten.