Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Schaaktafels, kunst en cultuur

OEGSTGEEST – Door samen te werken in het opstellen van een voorstel (amendement), bereikten CDA, D66 en PrO, dat al hun gewenste wijzigingen voor  het beleidsplan sociaal domein ‘Samen Oegstgeest’ werden doorgevoerd.

‘Samen Oegstgeest’ gaat er om, dat inwoners op het sociale vlak ondersteund moeten worden, maar ook zelf dingen kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld waar het gaat over financiële zelfredzaamheid, gezondheid, het samen meedoen, ondersteuning en hulp bij goed opgroeien en opvoeden.

Op initiatief van de drie partijen komt er extra aandacht voor een aantal zaken. Dan gaat het onder meer om het voorkomen van eenzaamheid onder jongeren (‘Meedoen en ontwikkelen met kunst en cultuur’), de menselijke maat bij vrijwilligerswerk voor mensen in de bijstand (‘niet iedereen is in staat zich in te zetten als vrijwilliger’), digitale veiligheid (‘stimuleren van (digitale) geletterdheid’) en ontmoeting en bewegen in de openbare ruimte (door het plaatsen van ‘schaaktafels of sportapparatuur’).