Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Stimuleren van wandelen en fietsen

Noordwijk – Het gemeentebestuur moet meer moeite doen om betere fiets- en wandelverbindingen te realiseren.

Dit voorstel van CDA-raadslid Beugelsdijk werd donderdagavond aangenomen door een meerderheid van de gemeenteraad. Wethouder Roberto ter Hark moet naar het regionale bestuur Holland Rijnland gaan en hen laten weten, dat maatregelen genomen moeten worden om het fietsverkeer en de wandelmogelijkheden verder te stimuleren. Ook het openbaar vervoer moet meer gepromoot worden.

Ter Hark had zelf zijn twijfels over het wandelpromotieplan. ,,Om je met wandelen in de regio te verplaatsen, moet je van goeden huize zijn. Ik vind het een behoorlijke uitdaging om te wandelen van Noordwijk aan Zee naar De Zilk.’’ Maar een raadsmeerderheid steunde het voorstel van het CDA.