Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Tijdelijke Schelft komt er

Noordwijkerhout – De gemeenteraad wil een tijdelijke hal hebben voor de gebruikers van De Schelft. Het zwembad wordt niet heel gauw geopend; het ziet er naar uit dat het huidige zwembad gesloopt wordt. De raad lijkt wel voorstander van de komst van een nieuw wedstrijdzwembad.

Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering van de commissie Welzijn. Alle politieke partijen willen de tijdelijke hal voor de sport- en culturele verenigingen van Noordwijkerhout. De tijdelijke hal wordt wel wat kleiner dan de oude sporthal, maar zal ook geschikt zijn voor de carnavalsvereniging. Over drie tot vijf jaar moet er dan een compleet nieuwe ‘multifunctionele accommodatie’ voor in de plaats komen, aldus wethouder Sjaak van den Berg.

Hij liet weten over het zwembad, dat dit gesloopt wordt, zodra de gemeenteraad hier het geld voor reserveert. Heropenen zit er niet in: ,,600.000 euro voor een tijdelijke heropening van het zwembad is een bedrag dat we niet gedekt krijgen. Het dak is lek en er zit asbest in het dak. Dat zwembad zoals het er staat, is geen haalbare kaart meer om er verder mee aan de slag te gaan.’’ De wethouder hoopt, dat het zwembad in 2024 vervangen zal zijn. De wethouder laat nog weten, hoeveel de kosten zullen zijn voor de bouw van de multifunctionele accommodatie en het nieuwe zwembad.