Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Twijfel aan RIF

Noordwijk – Een deel van de raadsleden vraagt zich af, waarom Noordwijk nog steeds een miljoen euro per jaar moet doneren aan het Regionaal Investerings Fonds (RIF).

Vijftien jaar lang dragen gemeenten in Holland Rijnland in totaal 180 miljoen euro af, om infrastructurele werken te realiseren. Oorspronkelijk zou het gaan om de Rijnlandroute, het HOV-net Zuid Holland Noord, het programma ontsluiting Greenport, de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) en het Regionaal groenprogramma.

Bruisend Noordwijk-fractievoorzitter Jaap de Moor  gaf dinsdagavond aan, dat hij van die miljoen euro per jaar af wil. Burgemeester Wendy Verkleij liet weten, dat de gemeente verplicht is tot en met 2024 een miljoen euro per jaar bij te dragen. Als er in 2027 nog geld over is, wordt dat weer teruggegeven aan de Holland Rijnland gemeenten.