Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Uitkijken naar metrohalte

Hillegom – Als er ooit een metrolijn van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam wordt doorgetrokken naar een halte in Hoofddorp, wil de gemeente Hillegom daar ook graag op aanhaken.

De gemeenteraadsleden pleitten donderdag voor een onderzoek naar een OV-aansluiting vanuit Holland Rijnland voor deze mogelijkheid. Overigens zal zo’n metrostation in Hoofddorp nog vele (tientallen) jaren op zich laten wachten.

Ook opperden de politici van D66, Bloeiend Hillegom, CDA en BBH, dat de regio Holland Rijnland meer moet inzetten op ‘aanvullende, kwalitatief hoogwaardige fiets, OV- en wegverbindingen’. Met name moet  de infrastructurele ontsluiting van de noordelijke Duin- en Bollenstreek via Hillegom in oostelijke richting worden verbeterd.