Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2021

Uitstel woningbouw

Noordwijk – De woningbouwplannen ‘Noordwijkerduin’ worden op de lange termijn geschoven. In 2017 lag het bestemmingsplan nog ter inzage. Honderden woningen moesten er komen op de voormalige locatie Willem van den Bergh; tussen de Coepelduynen, het agrarisch gebied Vinkeveld, de Zwarteweg en het terrein van de ESA/Estec.

Toenmalig bestuurder van ’s Heeren Loo Durk Kooistra noemde het bouwproject Noordwijkerduin in 2010 nog het ‘integratiepareltje’. Met 500 nieuwbouwwoningen, waarvan 150 sociale woningen. Dit zou ook leiden tot meer integratie tussen mensen mét en zonder een verstandelijke beperking. Later werden de plannen gewijzigd tot 300 woningen met 90 sociale huizen. Maar het gemeentebestuur kreeg onlangs te horen, dat pas na 2025 bekeken wordt, wat voor woningen er komen en voor wie ze gebouwd worden.

Gemeenteraadslid Toon van Tol (PUUR) verwachtte dinsdagavond niet, dat die woningen er al voor 2030 zijn. Wethouder Alkemade denkt echter, dat die woningen toch al rond 2029 gerealiseerd kunnen worden.