Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2021

Verschillende tekeningen voor Jan Kroonsplein wekken argwaan

Noordwijk – Gemeenteraadslid Rommie van Dokkum (PvdA) vraagt zich af of het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad heeft misleid.

Ze laat weten, dat er twee overzichtskaarten zijn van de bouwplannen voor het Jan Kroonsplein. Het kaartje, dat de raadsleden te zien kregen, ,,wekt de indruk dat de (…) plannen zoals die voorlagen hier binnen lijken te passen.’’ De PvdA kreeg echter een kaartje toegestuurd van ‘Tegengeluid aan Zee’, dat uit hetzelfde onderzoeksrapport komt.

Uit dat kaartje zou blijken, dat er wel degelijk verschillen zijn. Van Dokkum concludeert: ,,Wij hebben een analyse laten doen van het kaartje van januari 2020. Geconstateerd is, dat er eerst een zwart-wit kopie is gemaakt van de originele kaart, waardoor lichte kleuren zijn weggevallen, waarna een aantal kleuren weer zijn toegevoegd, maar niet die binnen de rooilijnen. Is er met het verwijderen van de kleuren uit de ruimtelijke uitgangspunten, niet sprake van het bewust misleiden van de raad?’’ Het college heeft enkele weken de tijd te reageren.